Sok sibuk setengah dewi

Beep beep boop…

Assalamualaikum… Udah lama ga nulis aaaaaaaa……. berasa orang sibuk sedunia. Jadi inget tujuan saya nulis blog ini:

“mengikat pikiran, ide dan memories” hihihi….

Ya sud, walopun sedikit paling engga post ini mengurangi kerinduan para stalker. BUahahahhaha… *mana adaaaa -___-*

My activities recently – Kegiatan saya akhir2 ini:

  1. Ini suatu impian yang akhirnya tercapai. you know whaaat?!!I ‘m teaching ENGLISH for 9th grade. *bahagiamataberbinar* hahaha… kenapa? soalnya, sejak pertama masuk, saya ga bisa berekspresi secara maksimal. Kenapa juga? Karna ngajar ENGLISH CLUB itu… musti ngomong bahasa Inggris sepanjang hari. whehehe… memang idealnya begitu kalo belajar bahasa. Tapi bosen juga lama2. Gara2 ini, murid2 kaya ga bisa seleluasa ngobrol seperti sekarang pas saya ngajarnya pake dua bahasa. “HOREEEEeee….” Akhirnyaa… entah kenapa rasanya semacam terbebas dari belenggu. belenggu apa coba? harusnya ada ujungnya tuh… belenggu _____ (pilihan: #dosa #nenek lampir tua #asmara) naon atuhlah… :P 
    Intinya: sekarang saya bisa ngerasain yang namanya, enggagement feeling. bener kagak ni istilahnya? .ngerasanya tu kaya lebih punya keterikatan batin gitu. hahahha.. lebay yes?!
    Tapi mungkin karna, ngajar kelas 9 tu sama dengan menemani mereka (murid2) para warrior ini berjuang menghadapi yang namanyaUN (Uji Nyali) wkwkkk… Ujian Nasional mksudnya… horornya 11-12 sm “uka2” << buat anak yg serius.
  2. .. yang kedua ini, yang bikin ngerasa sibuknya setengah – dewi. Diangkat jadi Staff Kurikulum. HUwaaaaaa…. mungkin ini buah simalakama ke-terlalu berani-an saya kalo ngomong di rapat. Ya sudahlah… ini taun ajaran pertama jadi guru beneran (gara2 dikasi ngajar Bahasa Inggris kls 9) dan jadi “pejabat” hahahhaha geli deeeeh sekolah, anggap ini pembelajaran mahal (kursus learning by doing). Banyak dilema sih setelah diangkat jadi Staff ini…banyak hal yang saya akhirnya sulit komunikasikan, karna terbentur idealisme dan posisi yang mengutamakan fleksibilitas. Haiiiih… dilema teroooos.. pengen mundur… da tapi sayang juga duitnya. bahahhaa… I’m being honest *peace*
  3. Ini yang belakangan baru terjadi… setelah sekian taun mengajar (4 taun deng… hehehe) , Pa ketu yayasan akhirnya notice saya juga. Padahal dulu pernah jadi murinya, udah lama ngajar di sekolahannya. sedihnya baru sekarang beneran dikenal. Ya udahlah lumayan. pengen banget sih dikenaaal :P 
    Nah, beliau lagi gencar ni mengembangkan terobosan belajar baru, yaitu UFLS. Jengjreeeeng… di suatu sore yg cerah, saya dapat sms dari HRD yayasan, “besok bisa ketemu bapa yayasan? sore jam 4” HUwaaaaa…. fly me to the moon. Berasa GR berat, kecut2 manis ngelayang2 gitu. GRnya dikira mau diangkat jadi pegawai tetap. Nda taunya… direkrut buat jadi pengisi UFLS online. Huwuuuuuu…. Jadi penyiar ceritanya. hahahhaha….
    Poin yang ketiga ini juga semacam “dream come true” soalnya dulu pernah sih kepikiranpengen jadi penyiar, dubber, atau semacamnya yang berhubungan dngan pekerjaan yang memproduksi suara, dan suaranya didengarkan orang. Hihi…

Itu dia 3 kegiatan besar belakangan ini yang bikin jadi “sok sibuk setengah dewi.”
Disyukuri saja… Alhamdulillah ya Allah.. kau bukakan pintu rezeki-Mu untuk kami.

Sekian.

Wassalamualaikum. *Cheers*

Transformasi

Menurut Kamus Besar Indonesia Online, definisi transformasi adalah perubahan bentuk, sifat, fungsi, dsb.

Haha… Jadi ceritanya saya akan melakukan sedikit transformasi bentuk. udah keliatan, kan? yang bukan follower pasti ga tau. hehe..

HELLO!🙂

Setelah 5 bulan ga posting, dan setelah beberapa bulan juga ga cek, Alhamdulillah belum bulukan blognya. hehehe… TAPI waktu dibuka dan dibaca lagi, Omaaaakk.. ngekek2 bacanya. Ternyata blog ini berhasil menangkap transformasi sifat penulis selama kurang lebih 3 taun ini. Hahahaha… Life is never flat, ain’t it? I wrote random topics. Ga jauh2 lah dari cerita galau, mimpi2, pesimistik, kadang-kadang sok optimis, dan sebagainya.

Kembali ke topik. Judulnya transformasi. Jadi apa transformasi yang telah saya lakukan? mungkin banyak, tapi ga pernah dicapture. No picture hoax katanya. Mungkin sedikit karena belum ada lompatan prestasi yang mencolok, I haven’t got married yet. ahahha.. curhat betol!

1. Kita mulai dari yang terlihat. Bisa dilihat, tampilan blog sekarang lebih girly kan? pastel soft, flowery. This is me more or less recently. Mulai memakai dan menampilkan yang cerah2. Hehe..
Buka kartu ni ya.. Theme Design blog yang kemaren tu dipengaruhi oleh faktor kecengan. Saya pernah ngeceng orang yang punya blog dengan theme design yang sama. Diikutin deh. ZzZzZzzz… I was so childish :)))

2. Coba baca post2an blog ini yang lampau2. Bisakah anda menemukan pattern disana? Apakah itu patternnya? Tau apa itu pattern? Pattern itu pola. Coba baca lagi.
Udah dibaca? Apa yang dibaca? Nemu polanya? Ada yang menggelikan? Apa yang menggelikan?
Siapa yang nulis coba itu? GUE! Jenis golongan kata apakah itu “Gue”? SUBJEK.
Jadi, di beberapa post2an yang lampau, saya menggunakan kata Gue di awal kalimat. Sekarang saya pake ya “SAYA”. Malu ah, kata “gue” terdengar sangat remaja dan informal. Jadi.. itulah transformasi kedua yang terlihat di blog ini. 

3. Udah hampir 3 taun menjalani profesi ini. Udah kagok juga, nyemplung aja sekalian. Menjadi GURU mungkin memang sudah jalan hidup. Kemaren2, masih ragu2. Apa iya ini profesi yang saya maui? Seiring berjalannya waktu, tsaaah… dan bertambahnya pengalaman, memang profesi ini yang menuntut saya untuk selalu update, mengembangkan diri, memperluas wawasan, merubah sikap dan sifat yang harus jadi semestinya. I have to change, because i am a changer maker. halah! tapi ini serius. Dan mungkin point ketiga ini yang beneran disebut transformasi. Berawal dari pasrah nerima nasib jadi guru, tapi akhirnya justru membawa perubahan yang positif buat saya. Let’s make a difference. Let’s transform yourself, be a good YOU!

^_^

My Dream (1) Comes True

I studied English for more than 8 years, but my English is suck. The only thing (i think) i’m good at is only singing. I’m not as good as singers on TV, well at least i’m better than that “gak gak kuat” g*rlband (no offense please, i’m just being honest. hehehe..).

Last month, my high school e-club tutor and also old friend asked me something “i wonder if  you could sing our school Hymne (Alfa Centauri) in Junior high school farewell party with Alcentra-Alfa Centauri orchestra” Owh My GODNESS!!! the time of my lifeee…
My dream come trueeee… I have been dreaming about this for so loooong… singing with an orchestra. Then, finally on the day (June 2, 2013), the moment flew me to the moon. Now, I know how it feels to be Agnezmo. Dream it and make it happen. Then it happened, my dream comes true! it’ rather than satisfaction❤

Because the Hymne Song would be sung by the students, so we brought these songs.
And… here’s the videos taken from Mr. Ihsan’s youtube channel: http://www.youtube.com/user/ihsanihsan2

First song, “A Thousand Years”

And the second one is “Sebiru Hari Ini”


*it was on the spot duet with Pa Tata (physic teacher). I made mistake. Forgot when to start the reff again -__-

hihihi… What do you think?

Final Exam Materials for 8th and 9th graders

Here i give you some information about UAS (final exam).

  1. We will have two types of test. They are Listening test and Speaking test.
  2. For listening, you will listen to the tape recording and fill in the blanks and identify the correct answers.
  3. For speaking, you will do a role play as i told you previous week before the final test. You will be scored based on: YOUR Vocabulary, Pronunciation, Grammar, Fluency and Coherence.
 Materials for 8th graders

1. Public places and Direction Public places such as Underground, train station, post office, etc. Preposition of place, such as: next to, near, between, in front of, behind, opposite, on the left and etc. example: “The Lyceum theatre is opposite the Savoy Hotel.” Some useful terms for asking and giving direction: “How do we get to the Cinema?”, “Can you tell me how to get to the cinema?” “you go along strand street, turn left into Bedford street, it’s in front of you.”

You can learn how to ask and give directions from this video:  

 Useful terms for giving direction, here: 

2.Telling a story It was on Monday night. I was walking home when I heard a woman shouted. “Help me. Help me” *recall our previous e-club meeting when you added ending of the story you listened from the tape recording. remember? learn it! then you’ll get easy to pass this final test😀

 

 Materials for 9th graders

1. An interview your friend ask them about where he/she lives. Useful guidelines: a. Where  do you live? How long have you lived here? Describe your neighbourhood. b. What’s it like? use the adjectives, such as noisy><peaceful, expensive ><cheap, lively><boring and etc. example: “My area is quite noisy. c. What facilities are there near your home? (shops, clubs, a swimming pool, a library, etc.) d. What are the best things about your area? what are the worst things? Example dialogue:

Interviewer: Hello. What’s your name?

Interviewee: Hi. My name is Sam.

Interviewer: I’m going to ask some questions about your life area. Where do you live?

Interviewee: I live in rural Southern Bandung.

Interviewer: Hong low have you lived there?

Interviewee: I have lived here since 2000.

Interviewer: It means you’ve been living here for almost 12 years. Uhm, you live in the countryside, right? How many miles is it the town? What is it like to live in countryside?

Interviewee: Yeah. The nearest town, which has a population of about 200 people (may be) is about 15 miles away. So I have to commute to work. It is very private and peaceful because my closest neighbor is about 2 miles away. The people are friendly. And my area is unpolluted, it’s very green and clean.

Interviewer: What facilities are there near your home?

Interviewee: There are no sophisticated and luxurious facilities like in town. You won’t find malls near or gym center. But you will love fresher atmosphere in here, farms, the singing birds in the morning, fields, rivers.

Interviewer: whoa! I love to go there. I can find everything I can’t find in town. So, what are the best things and the worst things about your area?

Interviewee: The best things in my area are the people, the living cost, and the mild weather. Whereas the worst thing is only one, it’s hard for me to get good internet signal. Haha… *Make your own dialogue!

2.  Emergency phone call You can learn the dialogue from this video: 

 or… 

How to make an emergency phone call: 1. Phone emergency phone number-speak clearly 2. Choose police, Ambulance or Fire Service 3. Give your name and telephone number 4. Describe the accident. >> There’s been a car accident. Three people are hurt. 5. Give exact location of the accident. Use road names, numbers or local landmarks. >> It’s on the A34, on the corner of London Road, next to the cinema. 6. Give any other useful information >> There’s a trafffic jam. It’s icy. >> There’s a doctor at the accident. 7. Follow the operator’s instructions >> stay with him. make sure that he’s awake. >> Wait by the telephone. >>  If it becomes worse, call me back.

Challenge your acting skill: 

 

Continue reading